Hulp bij het terugdringen van ziekteverzuim | Rienks Arbodienst

Verzuimbegeleiding

Heeft u een probleem met ziekteverzuim binnen uw bedrijf? Dan kan Rienks u helpen.

Met ziekteverzuim bedoelen we niet dat iemand een keer ziek is, een griepje heeft van een paar dagen. Het wordt een probleem als iemand langdurig ziek is of regelmatig uitvalt. Dat is vervelend voor uw bedrijf, maar minstens zo vervelend voor uw medewerker. Hoe langer iemand ziek is, hoe moeilijker het wordt om weer gewoon aan het werk te gaan. En hoe duurder het voor u wordt. Momenteel hebben we ook speciale corona diensten.

Rienks helpt u met verzuim

Ons team Verzuimbegeleiding bestaat uit een Adviseur Arbeid & Gezondheid, een Bedrijfsarts en een Arbeidsdeskundige. Samen helpen zij u om het ziekteverzuim en de kosten daarvan terug te dringen. Ze werken onderling nauw samen, ieder vanuit een eigen expertise. En nemen u veel werk en zorgen uit handen. Als het nodig is, zijn ze snel op locatie.

De Adviseur Arbeid & Gezondheid is de schakel tussen u en uw medewerker

Ik zorg voor goede communicatie tussen alle partijen. Regelmatig ben ik bij u op het bedrijf. Ik heb contact met u en uw medewerkers. Mijn drempel is laag en de lijntjes zijn kort. Ik doe er alles aan om ziekteverzuim tegen te gaan. Verzuim zie ik in een vroeg stadium aankomen. Dan ga ik direct over tot actie. U ontzorgen en u coachen in het begeleiden van ziekteverzuim, dat is wat ik het liefst doe.

De Bedrijfsarts heeft spreekuur bij u op het bedrijf

Samen met u zorg ik voor een goede gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Regelmatig loop ik langs bij HR en leidinggevenden en neem een kijkje op de werkplek. Ik ondersteun ze met ons eigen regiemodel. In dit model heeft de leidinggevende de regie over het verzuim van zijn medewerkers. Ik coach hem in die rol en geeft hem advies.

De Arbeidsdeskundige helpt u de schadelast van ziekteverzuim te beheersen

Een zieke medewerker kost nou eenmaal geld. En de overheid trekt zicht terug, dus er komen steeds meer kosten op uw bordje terecht. Ik help u met goede dossiervorming in het kader van de Wet verbetering poortwachter (WVP). Ik adviseer u over subsidiemogelijkheden. Natuurlijk ligt mijn focus ook op uw medewerker. Op de mogelijkheden van uw medewerker en op een goede re-integratie en structurele en duurzame terugkeer in werk.

Rienks’ eigen verzuimsysteem

Wij hebben ons eigen verzuimsysteem. U krijgt daar ook toegang toe. Ons systeem geeft u actuele managementinformatie over de status van het verzuim binnen uw bedrijf. Het systeem helpt ons secuur te werken. Door de handige alerts werken wij proactief en zijn onze dossiers op orde.

Gecertificeerd en geregistreerd

U kunt er zeker van zijn dat ons team Verzuim deskundig is en de juiste papieren heeft om zijn werk goed te doen. Onze Bedrijfsartsen en Adviseurs Arbeid & Gezondheid zijn gecertificeerd en hebben regelmatig nascholing. Ze zijn op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Ook op het gebied van wettelijke kaders. Onze Arbeidsdeskundigen zijn geregistreerd en werken volgens de gedragscode van het SRA (Stichting Register Arbeidsdeskundigen). Zij zijn op de hoogte van relevante ontwikkelingen en wettelijke kaders.