+31 33 494 2280 info@arbodienst.nl

Van verzuimnaarveerkracht

van verzuimnaarVeerkracht

Wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen en beperken van ziekteverzuim.

WAT IS ZIEKTEVERZUIM?

Iedereen is wel eens een korte periode ziek. Valt een medewerker regelmatig uit of is er sprake van langdurig verzuim? Dat is vervelend voor je bedrijf, maar minstens zo vervelend voor je medewerker. Langdurend verzuim begint vaak met regelmatig kort verzuim. En hoe langer iemand ziek is, hoe moeilijker het wordt om weer gewoon aan het werk te gaan.

VERZUIMBEGELEIDING

Ons team Verzuim bestaat uit een bedrijfsarts, een adviseur arbeid & gezondheid (AAG) en een casemanager. Samen helpen zij het ziekteverzuim en de kosten daarvan terugdringen. Ze werken onderling nauw samen, ieder vanuit een eigen expertise. En nemen jou veel werk en zorgen uit handen. Als het nodig is, zijn ze snel op locatie.

Bedrijfsarts: spreekuur op locatie
De bedrijfsarts zorgt samen met jou voor een goede gezondheid en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Regelmatig loopt de bedrijfsarts langs bij HR en leidinggevenden en neemt hij of zij een kijkje op de werkplek. De bedrijfsarts ondersteunt, coacht en adviseert leidinggevenden bij het voeren van regie over het verzuim van hun medewerkers.

Adviseur arbeid & gezondheid: rechterhand van de bedrijfsarts
De AAG ondersteunt de bedrijfsarts, zodat de wachttijden korter zijn en de kosten lager. Dit doet de AAG door eigen spreekuren te houden en samen met de bedrijfsarts de lopende ziekmeldingen, preventieve dossiers en gehouden spreekuren te evalueren. Hierin blijft de (bedrijfs)arts eindverantwoordelijke.

Casemanager: schadelastbeperking
De casemanager is professional in het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. Hij of zij zorgt dat het dossier ‘Poortwachter-proof’ is en streeft naar maximale schadelastbeperking voor medewerker en werkgever.

Gecerificeerd en geregistreerd
Rienks is een gecertificeerde arbodienst met certificaten voor ISO 9001 en ISO 27001.

Vanzelfsprekend is ons team Verzuim gecertificeerd, gediplomeerd en geregistreerd. Wij volgen regelmatig nascholing. Zo blijven we op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Ook op het gebied van wettelijke kaders.

Eigen verzuim
systeem

Om proactief te kunnen werken en onze dossiers op orde te houden, hebben wij een eigen verzuimsysteem. Ook jouw organisatie krijgt daar toegang toe. Zo beschik je 24/7 over actuele managementinformatie over de status van het verzuim binnen je bedrijf.

sterker door veerkracht

We werken samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

sterker door veerkracht

Als landelijke arbodienst werken we samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

algemeen

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

certificaten

© rienks arbodienst 2024 | Sitemap