+31 33 494 2280 info@arbodienst.nl

PhsychosocialeBegeleiding

Psychsocialebegeleiding

Ondersteuning bij problemen en conflicten, (dreigend) verzuim en re-integratie.

BALANS

Ieder mens ervaart in zijn leven wel periodes van uit balans zijn. Bijvoorbeeld door stress in het thuiswerken. Door een disbalans tussen werk en privé. Door problemen op het werk of thuis. Of door ongewenst gedrag op de werkvloer. Wij helpen medewerkers weer grip op hun leven te krijgen. Daar profiteer jij als werkgever ook van. Want wie goed in zijn vel zit, valt minder snel uit en presteert beter.

TEAM PSYCHOSOCIALE
BEGELEIDING

Ons team Psychosociale begeleiding bestaat uit een mediator, een bedrijfsmaatschappelijk werker, een vertrouwenspersoon en een gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Zij begeleiden medewerkers met problemen, bij (dreigend) verzuim en ondersteunen bij re-integratie. Zowel bij werk- als bij privé-gerelateerde problematiek.

De mediator: hulp bij het oplossen van een conflict
De mediator begeleidt het gesprek tussen verschillende partijen en helpt bij het zoeken naar een oplossing die voor iedereen werkbaar is. Mediation kan spannend zijn voor beide partijen. Daarom voert de mediator vooraf individuele gesprekken. De mediator is neutraal en onafhankelijk.

De bedrijfsmaatschappelijk werker: hulp bij persoonlijke problemen
Naast psychosociale begeleiding, traumaopvang, rouwbegeleiding, coaching en re-integratiebegeleiding, biedt de bedrijfsmaatschappelijk werker ook ondersteuning totdat de reguliere hulp kan starten.

De vertrouwenspersoon: hulp bij ongewenste omgangsvormen
De vertrouwenspersoon biedt hulp op maat bij pesten, agressie, geweld, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Die hulp kan bestaan uit opvang, ondersteuning, begeleiding of advies. Vaak is het al voldoende als iemand zijn verhaal kan doen, stoom kan afblazen, kan sparren of zijn gedachten kan ordenen. Soms niet. Dan bespreken vertrouwenspersoon en medewerker samen de vervolgacties. Bijvoorbeeld hoe de medewerker een klacht of melding kan indienen en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn.

De GZ-psycholoog: behandeling van psychische klachten
De GZ-psycholoog biedt deskundige behandeling bij psychische klachten zoals angst, somberheid, slecht slapen, subassertiviteit, burn-outklachten en traumatische ervaringen. De therapeutische interventies zijn gericht op ondersteuning bij re-integratie. Ook voor kortdurende behandelingen en bij overbrugging naar reguliere zorg.

We werken onder andere voor

sterker door veerkracht

We werken samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

sterker door veerkracht

Als landelijke arbodienst werken we samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

algemeen

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

certificaten

© rienks arbodienst 2024 | Sitemap