+31 33 494 2280 info@arbodienst.nl

Bedrijfsartsvan Rienks Arbodienstin Emmen

Bedrijfsarts van Rienks Arbodienstin Emmen

Bedrijfsarts van Rienks Arbodienst in Emmen

Vrijwel ieder bedrijf krijgt, hoe onwenselijk ook, ooit wel eens te maken met een personeelslid die langdurig ziek is of om een andere reden lange tijd niet beschikbaar is. In dat geval kan een bedrijfsarts in Emmen te hulp schieten. In Nederland is het wettelijk verplicht dat alle werkenden toegang hebben tot een bedrijfsarts. Rienks Arbodienst heeft de middelen om de hulp van een bedrijfsarts goed te faciliteren.

De taken van een bedrijfsarts

Wanneer een bedrijf namelijk te maken krijgt met iemand die bijvoorbeeld langdurig ziek is, moet de verzuimbegeleiding goed in elkaar zitten. Een bedrijfsarts in Emmen is tijdens dat proces een zeer belangrijk persoon. Hij of zij draagt namelijk bij aan gezonde en veilige werkomstandigheden, waardoor eventuele ziektes bij werknemers kunnen worden vermeden. Dat is belangrijk, want als gevolg daarvan kan het ziekteverzuim binnen uw organisatie of bedrijf worden verlaagd

Maar er zijn meer zaken waarbij de bedrijfsarts een belangrijke rol speelt. Zo helpt hij of zij bij het opstellen van een preventie- en verzuimbeleid, maar ook bij de re-integratie van werknemers. Uiteindelijk speelt de bedrijfsarts dus een sleutelrol bij het zorgen voor duurzame inzetbaarheid bij de werknemers en daarmee wordt verzuim teruggedrongen. Als laatste is de bedrijfsarts ook nog eens een medisch specialist, erkend op het gebied van werk en gezondheid. Een professionele arbodienst inschakelen zorgt ervoor dat u de tools in handen krijgt die u nodig heeft.

Het verschil tussen een bedrijfsarts en een arbo arts

Omdat er in de organisatie van de arbodienst ook vaak een arbo arts zit, worden de termen arbo arts en bedrijfsarts nog wel eens door elkaar gehaald. Er zit echter wel verschil tussen beide beroepen. De titel bedrijfsarts is namelijk wettelijk beschermd en daarnaast staat de bedrijfsarts ingeschreven bij het BIG-register. Bovendien heeft de arbo arts geen specialistische opleiding van vier jaar gevolgd, waar de bedrijfsarts dat wel heeft gedaan.

Bedrijfsarts nodig in Emmen? Schakel Rienks Arbodienst in

Tot de conclusie gekomen dat uw bedrijf wel een bedrijfsarts kan gebruiken? Neem dan snel contact op met Rienks Arbodienst en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Vrijblijvend een offerte aanvragen? Ook dat is uiteraard mogelijk. Onze landelijke arbodiensten helpen u graag

Sollicitatieformulier Bedrijfsarts

Vul hieronder uw gegevens in en upload uw bestanden
Naam
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

sterker door veerkracht

We werken samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

sterker door veerkracht

Als landelijke arbodienst werken we samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

algemeen

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

certificaten

© rienks arbodienst 2024 | Sitemap