+31 33 494 2280 info@arbodienst.nl

SPORTEN ONDER WERKTIJD

Sporten tijdens werktijd is gezond, zeggen bedrijfsartsen

In de file voor een loopband of roeimachine, het is de realiteit in veel sportscholen nu die om 17.00 uur dicht gaan. Of sporten onder werktijd het nieuwe normaal wordt weten we nog niet, maar gezond is het in elk geval.

sporten tijdens het werk

Om die reden is bedrijfsarts Miriam Groothoff groot voorstander van sporten tijdens het werk. Tegelijkertijd ziet ze dat werkgevers dat nog niet altijd mogelijk maken. “Steeds meer bedrijven bieden aan om een abonnement voor de gym te betalen, maar de meeste willen dat je daar voor of na je werk naartoe gaat. Voor je gezondheid zou het beter zijn als je juist tussendoor even gaat sporten.”

tijd voor verandering

Sinds dat de sportscholen eerder sluiten, spreken meer mensen over sporten tijdens of voor het werk, merkt Groothoff. Maar meer beweging rondom het werk krijgt al langer aandacht. “De hele dag zitten is het nieuwe roken”, zegt ze. Een toenemend aantal kantoren heeft daarom niet alleen bureaustoelen, maar ook fietsstoelen, sta-bureaus en soms zelfs een loopband.

“Op dit moment zou je echt een verandering kunnen doorvoeren”, vindt de bedrijfsarts. “Als je thuis werkt, hoef je niet meer in de file te staan en kun je bijvoorbeeld veel makkelijker zeggen: ik begin een uur eerder en eindig een uur later. Dan kun je tussendoor twee uur pauze nemen om rustig te lunchen en goed te sporten.” Daarom moedigt ze werkgevers aan om flexibeler om te gaan met roosters: “Laat die 9-tot-5-mentaliteit een beetje los en stimuleer je personeel om tussendoor goed te bewegen.”

Lees verder

contact

We werken samen met organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© rienks arbodienst 2022 | Sitemap