+31 33 494 2280 info@arbodienst.nl

Een bredekijkop gezondheid

Een bredekijkop gezondheid

Aandacht voor de mens, iemands veerkracht en wat het leven betekenis geeft.

GOED VOOR MEDEWERKER ÉN ORGANISATIE

Aan het vergroten van veerkracht werken wij door de persoonlijke en werkhulpbronnen (de draagkracht) te versterken en/of door de factoren en eisen uit de omgeving (de draaglast) te verminderen. Hierbij gebruiken wij het concept Positieve Gezondheid van Machteld Huber.

Volgens dit gedachtegoed is gezondheid veel meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Ook aspecten zoals sociale contacten, mentaal welbevinden en rondkomen met je geld zijn van invloed op de gezondheid van een medewerker. En daarmee ook op de prestaties van een team of organisatie.

VERZUIM: SNELLER INZICHT, STERKER TERUG

Wij focussen niet alleen op klachten, ziekte en verzuim, maar richten ons op de mens als geheel. En ondersteunen onze klanten en hun medewerkers actief bij het vergroten van hun veerkracht.

Bij verzuim geeft het model van Positieve Gezondheid onze professionals sneller inzicht in wat er (echt) aan de hand is en wat mogelijk is. Hierdoor zetten zij de juiste interventie(s) in om verzuim te voorkomen en bij uitval sterker terug te komen. Want werk biedt ritme, zingeving, plezier, sociale contacten en perspectief en draagt daardoor bij aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

Wij zien Positieve Gezondheid als een waardevolle benadering voor individuele medewerkers, maar ook voor teams en werkgevers. Het bevat zes dimensies:

Instituut Positieve Gezondheid, model Machteld Huber

sterker door veerkracht

We werken samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

sterker door veerkracht

Als landelijke arbodienst werken we samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

algemeen

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

certificaten

© rienks arbodienst 2024 | Sitemap