+31 33 494 2280 info@arbodienst.nl

Werken bijRienks Arbodienst

Werkenbij Rienks Arbodienst

Samen medewerkers veerkrachtiger maken. Ook jouw missie?

WERK DAT ERTOE DOET

Geïnteresseerd in een baan bij Rienks Arbodienst? Wil je weten hoe het is om bij Rienks te werken? Onze medewerkers vertellen hun ervaringen. Hieronder het verhaal van Mascha.

het verhaal van Jennifer

Jennifer Tan | arts

Jennifer ondersteunt medewerkers bij het aanboren van eigen kracht

Jennifer is zowel cosmetisch arts als arbo-arts, beide in deeltijd. Ze heeft het als arbo-arts bij Rienks Arbodienst naar haar zin: ‘Ik heb nog nergens zo’n open en prettige werkcultuur ervaren als hier. Bij Rienks is iedereen supertoegankelijk en je staat er nooit alleen voor. Als je iets niet weet, kun je dat gewoon zeggen. Daarnaast spreekt de vernieuwende, holistische visie van Rienks Arbodienst mij erg aan. Een medewerker is geen werkpaard, maar een méns. Als je ziek bent of niet lekker in je vel zit, heeft dat vaak ook een grote impact op je werk, omdat werk een belangrijk deel van je dagelijks leven is.

Bij Rienks denken en werken we daarom vanuit het veerkrachtmodel en vanuit het concept Positieve Gezondheid. En richten we ons niet alleen op de 5% die verzuimt, maar ook op de vraag hoe de overige 95% gezond aan het werk blijft. Klanten nemen we mee in deze manier van denken. Gesprekken met werkgevers die menen dat privékwesties niets met het werk te maken hebben en dus maar in de vrije tijd moeten worden opgelost, komen bij Rienks daardoor minder vaak voor.

Aan arbo-artsen kleeft nog het imago van te veel denken vanuit de werkgever en vanuit productie. Medewerkers zijn daardoor bij hun eerste afspraak vaak nerveus. Ik probeer dan meteen duidelijk te maken dat ik er ben voor iemands gezondheid; ik draag er vanuit een medische invalshoek aan bij dat een medewerker op een duurzame gezonde manier weer aan het werk kan. In die rol kan ik mensen veel bieden. Door mensen inzicht te geven in hun eigen kracht en hulpbronnen, kunnen ze gaan meewerken aan hun eigen herstel. Komt iemand sterker, bijvoorbeeld met meer zelfvertrouwen, uit zijn of haar verzuim, dan ervaar ik een mengeling van dankbaarheid en trots. Het is mooi om aan zo’n proces een steentje te kunnen bijdragen.’

sterker door veerkracht

We werken samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

sterker door veerkracht

Als landelijke arbodienst werken we samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

algemeen

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

certificaten

© rienks arbodienst 2024 | Sitemap