+31 33 494 2280 info@arbodienst.nl

Werken bijRienks Arbodienst

Werkenbij Rienks Arbodienst

Samen medewerkers veerkrachtiger maken. Ook jouw missie?

WERK DAT ERTOE DOET

Geïnteresseerd in een baan bij Rienks Arbodienst? Wil je weten hoe het is om bij Rienks te werken? Onze medewerkers vertellen hun ervaringen. Hieronder het verhaal van Mascha.

het verhaal van Aletta

Aletta | Adviseur Arbeid & Gezondheid en vertrouwenspersoon

Aletta helpt mensen in beweging te komen

Aletta is voor klanten van Rienks Arbodienst op twee manieren inzetbaar: ze is zowel adviseur Arbeid & Gezondheid als vertrouwenspersoon. Als adviseur Arbeid en Gezondheid werkt ze onder taakdelegatie van de bedrijfsarts. ‘Samen met de bedrijfsarts zorg ik voor de beste begeleiding van medewerkers die (dreigen te) verzuimen en voor advisering op inzetbaarheid. Met het team én de klant werken we samen en een veilige en gezonde werkomgeving. Welke taken ik als AAG daarin precies mag uitvoeren, verschilt per klant en bedrijfsarts. Maar grosso modo kun je stellen dat de bedrijfsarts een medisch oordeel geeft, de belastbaarheid beoordeelt, fysiek onderzoek uitvoert en zorgt voor het vastleggen van gegevens in het kader van de Wet verbetering poortwachter, terwijl het accent bij mij als AAG ligt op het voeren van gesprekken met de medewerker.

In deze gesprekken breng ik de klachten in beeld, maar dat niet alleen, want een mens is veel meer dan zijn klachten. Ik ga daarom altijd op zoek naar het totaalplaatje. Wat speelt er op de achtergrond allemaal mee en welke hulpbronnen heeft iemand tot zijn beschikking? Goed luisteren is daarbij essentieel. Vaak geven mensen zelf tussen de regels door al antwoorden. Door daarop aan te haken, kan iemand zelf weer in beweging komen. Naast gesprekken voeren is het ook mijn verantwoordelijkheid om te analyseren, rapportages op te stellen en – binnen mijn kaders – te sturen en te motiveren als onderdeel van een speelveld waarin de klant, de medewerker, de bedrijfsarts enz. ieder zijn eigen rol heeft.

Lees verder

Het doel van onze inzet is: een gezonde match tussen mens en werk. Zorgen dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn, tot hun recht komen en op een goede manier hun werk kunnen doen. Wat die gezonde match is, is voor iedereen anders. Ontzettend boeiend vind ik dat.

Wat mijn begeleiding kenmerkt, is dat ik kennis combineer met warme betrokkenheid én slagvaardigheid. Daarmee zorg ik dat iemand zich écht gehoord voelt en meeleef, zonder me te laten meeslepen. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is als iemand zegt: “Ik kan niet in woorden uitdrukken wat jouw begeleiding voor mij heeft betekend.” Het geeft voldoening en energie om voor iemand van betekenis te kunnen zijn. Dat geldt ook voor mijn functie als vertrouwenspersoon. Anders dan in mijn functie als AAG, waarbij de bedrijfsarts de regie heeft, laat ik in mijn functie als vertrouwenspersoon de regie nadrukkelijk bij de melder; de beleving van de melder is het uitgangspunt voor de begeleiding. In beide functies vind ik het mooi dat ik eraan kan bijdragen dat iemand, nadat ik een tijdje heb meegelopen, weer zelf verder kan. Wat mij ook energie geeft, is de investering in kwaliteit door Rienks Arbodienst. Die uit zich onder andere in ruime ontwikkelmogelijkheden – ik heb onlangs twee opleidingen mogen volgen – en in een andere, onderbouwde werkwijze bij consulten. En last but not least: mijn leuke collega’s.’

sterker door veerkracht

We werken samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

sterker door veerkracht

Als landelijke arbodienst werken we samen met jouw organisatie aan duurzame inzetbaarheid en aan het vermogen van medewerkers om daar zelf eigenaarschap over te hebben.

algemeen

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

certificaten

© rienks arbodienst 2024 | Sitemap