Update nieuwe maatregelen coronavirus 23 maart - Rienks Arbodienst

Update nieuwe maatregelen coronavirus 23 maart

ByAlice

Update nieuwe maatregelen coronavirus 23 maart

Sinds 23 maart gelden aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. De nieuwe maatregelen zijn:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf verkoudheidsklachten of koorts krijgen.
  • Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.

(..)

Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. Kijk op de pagina met meer informatie over de aanpak van het coronavirus voor meer informatie.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen

Een overzicht van cruciale beroepen en vitale processen vindt u hier:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang/cruciale-beroepen

Als uw werknemer niet kan werken vanwege de opgelegde overheidsmaatregelen (bv. omdat een huisgenoot koorts ontwikkelt bij klachten van hoesten en/of verkoudheid), maar uw medewerker heeft zelf geen klachten, dan is een ziekmelding in principe niet van toepassing. Is thuiswerken geen optie? Dan kunt u misschien een beroep doen op de tijdelijke maatregel Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).

 

 

About the author

Alice administrator